Zondag 16 juli: Een warm welkom door een gehavende ex-koning.

Het is eindelijk zo ver: het zomerkamp 2017! Om half twaalf staan de eerste Welpen al op de stoep in Neede. Niet veel later sluiten de andere Welpen ook aan en zijn we compleet. Na een kop koffie en een glaasje ranja is het tijd om het kamp te openen. Tijdens het openen komt Arthur aangelopen. Hij ziet er niet best uit. Arthur verteld over een vechtpartij met zijn broer Edward. Edward is echt een verschrikkelijke vent. Hij heeft Arthur letterlijk van zijn troon gestoten.

Arthur baalt als een stekker, want hij heeft immers alle Welpen uitgenodigd voor een leuke week! Edward heft echter enorme belastingen bij zijn broer Arthur. Ook eist hij dat het onderkomen van Arthur er extreem netjes bij ligt. Het ziet er naar uit dat de Welpen de handen flink uit de mouwen moeten steken. Arthur heeft immers een deel van zijn personeel moeten ontslaan om de belastingen te kunnen betalen.

Arthur gaat nog met de Welpen op de foto en besluit er vandoor te gaan. De Welpen zwaaien ouders, broertjes en zusjes en de hond uit om een leuke week tegemoet te gaan! Eenmaal binnen staat de lunch klaar. Gelukkig heeft Arthur zijn keukenpersoneel niet hoeven te ontslaan… Tijdens de lunch komt Merlijn de Tovenaar langs. Merlijn loopt ongeveer onder een hoek van 90 graden en ziet er écht oud uit. Zijn baard is overigens ook erg smoezelig. Merlijn heeft gehoord over het conflict tussen Arthur en zijn broer. Hij heeft het met Arthur te doen en wil hem graag helpen. Merlijn weet wel wat! Het verhaal gaat dat er een zeer bijzonder zwaard vast zit in een steen. Degene die het zwaard uit de steen krijgt zal de nieuwe koning worden. Dit is de enige manier om Edward de titel van koning te ontnemen! Merlijn weet nog vaag iets van een toverspreuk. Met deze spreuk moet het lukken om het zwaard uit de steen te krijgen…

Na de eerste ronde corvee besluiten de Welpen om op zoek te gaan naar (delen van) de toverspreuk. Het duurt niet lang voordat de Welpen het een en ander op het spoor komen: het spoor gaat door de bossen en velden van Neede en brengt de Welpen langs de mooiste plekken in de regio. Ondertussen vinden de Welpen delen van de toverspreuk waar Merlijn het over had. Tijdens de tocht zien de Welpen een echte boomkikker, oprecht een bijzondere soort. De kikker zat achter een schrikdraad in een weitje, hier werden alle traditionele schrikdraad grappen gemaakt. Even verderop komen de Welpen bij een bos met een leuke (water)speeltuin. Na een glaasje ranja vervolgen de Welpen de tocht en keren weer richting het onderkomen van Arthur.

Na een moment van vrije tijd heeft de kookstaf het eten al klaar staan! Het AGV’tje gaat er goed in na deze lange wandeling. Traditiegetrouw werden de laatje hamburgers en toertjes verloot onder de wel heel erg grote eters. Na bergen afwas te hebben verzet is het tijd voor wat leuke spellen rondom het gebouw. Ook is er even een rustmomentje: de Welpen schrijven in een logboekje wat ze vandaag hebben gedaan of maken een leuke tekening.

Opeens duikt Merlijn de Tovenaar weer op. Hij is nog iets vergeten: naast een toverspreuk heeft Arthur ook zeer bijzondere en vooral magische dennenappels nodig om het zwaard uit de steen te krijgen. Arthur heeft echter het houten gebouw verlaten uit angst voor zijn broer Edward. Hij vertoeft ergens in de bossen van Neede. De Welpen besluiten de dennenappels mee te nemen om deze bij Arthur te brengen. Er is echter een probleem: de handlangers van Edward patrouilleren in deze bossen! De Welpen weten zich een weg te banen door de donkere bossen van Neede en weten uiteindelijk Arthur te vinden. Sommige Welpen worden onderschept door de geheimzinnige handlangers van Edward. Gelukkig bereiken veel dennenappels Arthur en lijkt dit toch goed te komen. Eind goed, al goed zou je denken. Uit het niets komt echter Edward ten tonele! Hij is woedend dat de Welpen Arthur helpen. Hij stuurt ze direct uit het bos. De Welpen besluiten maar te gehoorzamen en gaan terug naar het clubgebouw. Eenmaal terug is het bedtijd. Sommige Welpen vallen aan tafel al bijna in slaap. Het is al snel stil in Neede… Op naar weer een nieuwe dag vol avonturen!

4 gedachtes over “Zondag 16 juli: Een warm welkom door een gehavende ex-koning.”

  1. Wat een leuk thema. Spannend. Voor de kinderen!,
    En het weer zit helemaal mee.
    Nog een fijne tijd met heeel veeel avonturen rond arthur en edward.

  2. Hallo avonturiers,

    Wij zijn erg benieuwd naar de avonturen van vandaag! Is Arthur alweer een beetje opgeknapt en hebben de Welpen al meer toverspreukdeeltjes gevonden?
    Wij wachten in spanning af…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *