Woensdag: Apenstreken in de Jungle

Vandaag konden de welpen eens wat langer blijven liggen, en dat kwam ook wel goed uit zo halverwege de week. Dit bleek wel uit het feit dat de eerste kinderen pas tegen half negen buiten actief werden! Er werd rustig ontbeten, en gelijk een lunchpakketje gemaakt voor de middag, dus dat betekende dat we eropuit gingen vandaag! Maar voordat het zover was, mochten de welpen eerst een briefje naar huis schrijven. De welpen schreven honderduit, en er was zelfs een brief die naar Spanje ging!

Toen was het eindelijk tijd om ervandoor te gaan, en sommige welpen hadden al een idee wat we vandaag gingen doen: naar de stad! Maar om daar te komen moesten we eerst een stukje lopen naar het station, vanwaar we de trein konden nemen naar eindbestemming Apeldoorn. Daar aangekomen hebben de welpen eerst de lunchpakketjes soldaat gemaakt, om vervolgens nog een klein stukje het centrum van Apeldoorn te lopen. Al snel had de leiding een mooi centraal punt gevonden van waaruit de welpen de winkels in konden gaan. Geen moment te vroeg, want het geld brandde bij de meeste welpen al een paar dagen in de zak. Dat er toevallig een mooi terras was op het centrale punt, was natuurlijk een mooie bijkomstigheid voor de leiding, en van daaruit werden alle bewegingen in de stad scherp in de gaten gehouden…

Nadat enkele favoriete winkels waren leeggeplunderd, was het alweer tijd om terug te gaan naar Twello. Eerst natuurlijk nog even de zojuist verworven buit aan elkaar laten zien, die uiteenliep van vliegenmeppers tot speelgoed pistolen en speelklei, en toen weer terug naar het station. Onderweg was er ook nog tijd voor een lekker ijsje, maar toen moesten de welpen wel doorlopen om op tijd de trein te halen. De tijdsplanning was haarscherp, want 2 minuten voor vertrek hadden alle welpen een plekje in de trein bemachtigd.

De terugreis verliep voorspoedig, totdat de welpen terugkwamen bij de blokhut. Er klonk een hoop gebrul, de aap was op het scouting terrein doorgedrongen toen de welpen weg waren! Toen hij de welpen zag aankomen maakte hij een hoop kabaal om vervolgens het hazenpad te kiezen. Aangekomen op het gebouw aanschouwden de welpen de ravage die de aap had aangericht: de eetzaal was volledig overhoop gehaald, buiten waren stoelen en banken neergegooid, en de slaapzaal was nog steeds een even grote bende als bij vertrek… Hoog tijd voor de welpen om even alles van kant te maken zodat alles weer enigszins leefbaar was.

Bekomen van de schrik kwam het volgende euvel aan het licht: In de keuken was het gastoestel kapot gemaakt, nu kon de kookstaf het avondeten niet bereidden! Gelukkig had een van de welpen een goed idee, koken op houtvuur hadden we in Zevenaar ook al eens gedaan! Zogezegd, zo gedaan. De welpen gingen in groepjes uiteen om snel alle voorbereidingen te treffen. Eén groepje ging snel aan de slag met een vuurtje stoken om op te koken, een ander groepje maakte de soep. De andere groepjes maakten beslag voor de poffertjes, sneden de groente en bereidde de kipspiesjes. Het werd een waar voedsel festijn waarbij van alles voorbij kwam: soep, poffertjes, pita broodjes en shoarma, kipspiesjes, er was nog wat salade, en als toetje verschillende soorten fruit met suiker die op het vuur hadden gelegen. Uiteindelijk was er nog net tijd voor een klein spelletje in de speeltuin voordat het uiteindelijk tijd was om te gaan slapen.

Was er dan verder niks gebeurd? Jawel, er was ook nog een merkwaardig telefoontje van Freek Vonk geweest. Vrijwel direct nadat de ravage ontdekt was, belde hij één van de leiding op om te informeren naar de dag. Vreemd genoeg had hij geen tijd om langs te komen vanwege het tv-programma waaraan hij bezig was. En misschien nog wel vreemder dat hij al wel wist dat het fornuis kapot was, hij was immers de hele dag niet op het troephuis geweest?..

 

 

Een gedachte over “Woensdag: Apenstreken in de Jungle”

  1. Hallo allemaal en hallo speciaal voor Kevin,
    Wat fijn dat jullie het zo goed naar de zin hebben. Hebben jullie de Bonobo-aap al gezien, of misschien al gevangen?
    We horen het vrijdag natuurlijk als we je op komen halen.
    Knuf van papa en mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *