Woensdag 19 juli: Ridderlijke behendigheid.

Het is lang stil in het Natuurhus. Na half negen komt er toch leven in de brouwerij. De eerste Welpen worden wakker en schuiven aan de ontbijttafel. Als iedereen aan tafel zit komt Edward de verschrikkelijke. Hij heeft gehoord dat de Welpen gisteren naar de Waarbeek zijn geweest; hoe is dit mogelijk? Hij heeft het helemaal gehad met de Welpen en daagt ze uit om het om te nemen tegen zijn leger. De leiding weet daar wel wat op! Er staan een aantal spelletjes klaar om de Welpen klaar te maken voor de strijd! Een echte ridder moet natuurlijk slim en behendig zijn. Er is een mijnenveld uitgezet waarop de Welpen kunnen oefenen hoe deze mijnen te ontwijken. Een levend memory-spel, kubbs-spel en een enorm mikado spel maakten ook onderdeel uit van het spellencircuit.

Na de lunch (met wentelteefjes) komen er bergen bamboe-stokken tevoorschijn. De Welpen gaan een toren bouwen met deze stokken. Al snel is er een enorme berg driehoeken waarmee de toren vorm begint te krijgen. Inmiddels zijn de temperaturen tropisch geworden en is het tijd voor vermaak met water. De zegel verdwijnt al snel van de brandslang met een groot waterballet ten gevolge. Met een flinke berg groene zeep en een aantal zeilen komt er een glibberige zeepbaan. De Welpen zijn nog nooit zo schoon geweest!
Na een bezoek aan de douche mogen de Welpen aan tafel. Er liggen stapels pannenkoeken klaar voor alle Welpen! De Welpen lusten wel wat en laten de bergen snel slinken. Afsluitend is er nog een lekker ijsje als toetje.
’s-Avonds zijn we verder gegaan met de bamboe-stokken toren. Deze begint nu serieus hoog te worden! Met hulp van alle Welpen komt er nog een laag stokken onder en komt er een groepsdas als vlag op. Een mooie prestatie!
In het geheim maken de Welpen een leuk filmpje voor Akela. Na het zomerkamp neemt Mang de taken van Akela over. Akela is samen met Hathi met de toren bezig en heeft niets door.
Eenmaal weer binnen schrijven de Welpen weer de meest hilarische verhalen in de logboekjes. Tijdens het schrijven komt Arthur langs. Hij heeft gehoord dat de Welpen het geheimzinnige knaagdier hebben gevonden! Nu heeft Arthur een geheime spreuk, magische dennenappels en een geheimzinnig knaagdier. Nu nog de locatie zien te vinden waar het zwaard in de steen vast zit…
De Welpen hebben ondertussen wel erg kleine oogjes en duiken het bed in! Kort voor het slapen neemt beverleidster Sterre afscheid van de Welpen en gaat naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *