Vrijdag 29 juli & zaterdag 30 juli

Nadat gisteravond de keukens al afgebroken waren, hebben we vrijdagochtend ook de tenten afgebroken. De Scouts lieten zich niet kennen en werkten ondanks de regen hard door.

Maar, waar moesten we nu vannacht slapen? De Scouts kregen een route en gingen op pad voor de fietshike (of eigenlijk, de biatlon!). Deze hike ging langs 3 posten. Op de tweede post voerden de Scouts het tweede deel van de biatlon uit: schieten op een schietschijf. Het bleek nog niet mee te vallen om de roos te raken.

Het laatste deel van de route ging via de Zevenheuvelenweg: de Scouts weten nu precies waarom deze weg zo heet! Na het overwinnen van deze laatste hindernis, kwamen de Scouts aan op camping Rijksnederwald in Groesbeek. Hier had de leiding een zeiltje gespannen, waar alle Scouts met z’n allen onder gingen slapen.

Maar van slapen was eerst nog geen sprake. De speeltuin van de camping werd uitgebreid getest, net als de geluidsinstallatie in het toiletgebouw. De avond begon met een heerlijke barbecue. Daarna gingen we van start met de bonte avond. Hier lieten zowel de Scouts als de leiding hun creativiteit zien!

Hierna was het toch echt tijd om te gaan slapen. Dat de Scouts goed geslapen hebben onder het zeil, werd de volgende ochtend duidelijk. Er heerste nog volledige stilte op de camping… Na een ontbijtje kwam iedereen toch op gang en maakten we ons klaar voor de fietstocht terug naar Zevenaar.

Via het pontje bij Millingen en een lunchpost met heerlijke broodjes hamburger en frikandel, kwamen we net voor de grote regenbui weer aan in Zevenaar! Alle laatste energie werd gebruikt om de aanhanger uit te pakken.

In de grote zaal genoten we tenslotte van een ijsje en was het tijd voor de grote prijsuitreiking. De Verenigde Staten gingen naar huis met de kampprijs en voor iedereen was er een mooie herinneringsmedaille aan het kamp.

Alle leiding en Scouts kijken terug op een geslaagd kamp. Fijne vakantie allemaal en tot na de zomer!

IMG_8061

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *