Maandag: door Baloe in de aap gelogeerd

Het was vroeg, toen vanochtend de eerste welp zich voornam, om na een korte klamme nacht in de jungle zijn mede avonturiers maar eens te wekken. Binnen enkele ogenblikken waren alle welpen en een enkele leiding uit de klamboe en maakten we ons op voor de eerste volle kampdag in de jungle. Met hier en daar wat kleine oogjes en onder het genot van een fris ochtend zonnetje, werd er goed gesmikkeld van het ontbijt. Het was daarnaast de bedoeling dat iedereen een lekker lunchpakketje (LuPa) maakte, dat later die dag elders weer te voorschijn zou komen.
Niet veel later kregen we bezoek van ons grote voorbeeld Freek Vonk. Met hem bespraken we de gebeurtenissen van de afgelopen dag, waarin we door het volgen van bananensporen een superlange en echt heel verre tocht hebben gelopen. Wat bleek, was dat Baloe tijdens zijn ochtendwandeling opeens trek had in een stuk of 20 bananen. De schillen heeft hij langs de weg laten liggen, zodoende.
Freek vond dat het na deze pijnlijke vergissing van de welpen, maar eens tijd was om ons wat meer te verdiepen in de wereld van de aap, om op die manier onze kennis bij te spijkeren. Hij heeft ons daarom meegenomen naar de Apenheul in Apeldoorn. Al voordat we de entreepoortjes passeerden, konden we de eerste apengeluiden al horen.
In het park zijn van allerhande soorten apen te vinden, maar is ook een variëteit aan eenden, vogels en andere vreemde beesten te ontdekken.
De welpen gingen in groepjes op avontuur in het park en maakten van alles mee. Zo werden ze besprongen door kleine aapjes, zagen ze hoe gorilla’s worden gevoerd, hoe orang oetans leven en hoe Baloe ruzie maakte met een ieniemienie aapje. Voor de overige avonturen verwijs ik u door naar de welpen, die er werkelijk in apengeuren en kleuren over kunnen vertellen.
Na een lange vermoeiende dag in de Apenheul, was het tijd om weer huiswaarts te keren, terug naar de jungle in Twello.
Aangekomen op het gebouw, hebben de dameswelpen het stof en junglezweet van zich af gespoeld, waarna het tijd was voor een lekkere maaltijd. Het eten werd vandaag niet alleen gemaakt door onze kookstaf Drintel en Hathi, maar ze werden vandaag vergezeld door Warbol. Zij was samen met haar kersverse gezinnetje op visite in de jungle.
Na het eten was het tijd om in de logboekjes te schrijven over wat we vandaag hadden beleefd. Niet lang daarna kwam Freek nog even op visite om de dag door te spreken. De volgende keer dat we de Twelloosse bonobo zien, moeten we de rust goed bewaren en hem vooral niet proberen af te schrikken. Zo kunnen we hem de volgende keer goed beschouwen en onderzoeken.
Freek was nog geen minuut terug naar zijn faculteit, of we zagen achter op het veld bij de poort een zwarte vlek brullen. Het was de aap! Hij bewoog heftig heen en weer en kwam zelfs even ons terrein op. Vervolgens vertrok hij weer gauw in de bossen rondom de accommodatie.
Na dit spektakel te hebben aanschouwd, hebben de jongens gedouched en de dames een spel gedaan. Na nog wat flauwe YouTube filmpjes te hebben gekeken, werd er onder luid protest gang gemaakt naar de slaapzaaltjes. Enkele minuten later heerst er een oorverdovende stilte in het reusachtige gebouw in Twello.
Tot morgen!

 

Een gedachte over “Maandag: door Baloe in de aap gelogeerd”

  1. Hallo Jeremy, wat leuk om te lezen dat dit laatste Welpenkamp nu al een succes is. Ik kan niet wachten om je verhalen te horen hoe het was in de Apenheul. Ik hoop dat Freek jullie goed helpt om de aap te vangen. Aan deze kant gaat alles rustig en doen wij niet zoveel leuke en spannende dingen zoals jou. Had ik vroeger ook maar op scouting gezeten. Geniet lekker van je kamp en ik kijk al uit na het verslag van morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *