Maandag 17 juli: Brandweertraining!

Voor Welpen-begrippen blijft het enorm lang stil op de slaapzaal. De Welpen zijn flink uitgeput van de lange dag gisteren. Sommigen nog met kleine oogjes, beginnen we aan het ontbijt. Vandaag is het een bijzondere dag, want Welp Sven is vandaag jarig! De leiding heeft vroeg al slingers op gehangen en een verjaardags-eitje gebakken voor Sven. De nodige verjaardagsliedjes passeren de revue waarna het ontbijt op tafel komt.

Tijdens het ontbijt komt Arthur langs. De Welpen vertellen over de ontmoeting met broer Edward de avond ervoor. Arthur heeft allemaal verschrikkelijke verhalen gehoord over zijn broer en wil snel weer terug op de troon! Omdat er wilde verhalen in de ronde gaan over platgebrand kasteel heeft Arthur een bijzonder uitje geregeld voor de Welpen. In Borculo is een heus brandweermuseum waar de Welpen van alles kunnen leren over de brandweer!

In Borculo aangekomen bekijken de Welpen alle uithoeken van het museum. Er zijn allerlei soorten brandweerwagens, pompen, blussers, pakken etc. te bekijken. Aan het eind van het bezoek is er een grote verrassing: een rondrit met een oude brandweerwagen (voor de liefhebbers een Opel Blitz). De Welpen hangen in de bel en maken er een luidruchtige rit van door het centrum van Borculo. Gelukkig is de man al net zo oud als de brandweerwagen zelf en is zijn gehoor niet meer zo best…

Arthur heeft ’s-Ochtends de Welpen geadviseerd om het meegenomen zakgeld maar goed bij zich te dragen. Edward is immers uit op de centen van Arthur en zijn gasten. Gelukkig is er in het centrum van Borculo een heuse AC-tion. De Welpen hebben van allerhande snuisterijen gekocht hebben. Twee helpen hebben zelfs een cadeautje voor de jarige job gekocht.

Na terugkomst is het even vrij spelen en staat een potje slagbal op het programma. De kookstaf heeft niet veel later weer een lekker menu op het programma staan: een flinke bratwurst met boontjes en gebakken aardappels. Niet veel later is alles glad op en moet er een verloting plaatsvinden om de laatste worst. Edward heeft het eten ook geroken en is wederom laaiend! Hij begrijpt er niets van: de belastingen zijn torenhoog en nu alles aan Edward toebehoort kunnen de Welpen maar beter vertrekken… Onverrichte zaken besluit Edward toch maar de benen te nemen, maar zegt toe snel weer langs te komen (tot grote onvrede van de Welpen).

De jarige wil graag nog een potje Hollandse leeuw spelen. Een prima idee. De Welpen nemen het op tegen de leiding met alle gevolgen van dien. Helemaal moe keren de Welpen huiswaarts en is het tijd om even in het logboek te schrijven. Leuk om te lezen hoe de Welpen de dag beschrijven. De leiding heeft ondertussen een kampvuurtje gemaakt. Sven heeft een traktatie meegenomen: marshmallows voor boven het vuur! Inmiddels zijn ook Sterre en Bas Bos van het Beverteam aangekomen. Sterre en Bas gaan een aantal dagen mee op kamp met de Welpen. Voor veel Welpen die van de Bevers komen is dit een leuk weerzien!

Inmiddels is het alweer laat en is het tijd voor een frisse douche. Tijd om naar bed te gaan… We zijn benieuwd of de Welpen weer zo’n rustige nacht hebben.

7 gedachtes over “Maandag 17 juli: Brandweertraining!”

 1. Woohooo! Sterre en Bas Bos! Die zag ik gisteren nog! Bikkels gaan zeker kijken of ze volgend jaar 4 nachten met de Bevers weg kunnen. (Eerst zien of ze het zelluf wel redden)

 2. Wauw wat een coole dingen doen jullie zeg!!⛑👟 💤🔦En wat leuk dat Sterre en Bas er zijn😎😎 🆒
  Heel veel plezier nog 🇳🇱🍀

 3. Oma van Jamie en Naomi

  Sven van harte gefeliciteerd. Wat fijn dat jullie vandaag een brandweeroefening hadden. Het was zon mooi weer en morgen wordt het nog warmer. Heel veel plezier en een knuffel van oma en Buddy

 4. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag Sven. Je zult wel een mooie verjaardag hebben gehad in de brandweerauto. Leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken om het zomerkamp. Ben benieuwd naar de volgende verhalen van de welpen.
  Veel plezier allemaal

 5. Wat doen jullie veel leuke dingen! En jullie hebben ook steeds mooi weer. Morgen alweer de laatste dag van dit geweldige kamp. Veel succes in de strijd tegen prins Edward en we zien jullie vanavond. !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *