Donderdag: Spetter Spieter Spater, Apen in het Water

Ook vandaag werd er uitgeslapen alsof de morgen niet bestond. Pas tegen een uur of 9 kwamen de eerste welpen naar buiten om vervolgens enigszins duf aan de eettafel te verschijnen. Onder toeziend oog van een glinsterende ochtendzon werd er gesmikkeld van het ontbijt.
Niet kort daarop rinkelde de telefoon van Baloe, het was Freek. Hij belde op met een of andere vage smoes over dat hij niet aanwezig kon zijn in verband met filmopnames en andere belangrijke zaken.
Freek hing op en lichtelijk verdwaasd waren de blikken in de ogen van de welpen. Wat moeten we hier nou mee aan? Misschien eens tijd om die Freek in zijn natuurlijke habitat bezig te zien zijn. Al snel was de beamer aangesloten en hebben we met zijn allen gekeken naar een, stiekem best leuke aflevering van onze grote vriend met de kaki blouse.
Opeens klonk er gebonk op het raam! Verschrikt verdween de aandacht van het witte scherm naar dat wat er buiten aan de hand was. De bonobo was op het terrein! Hij leek ons bang te willen maken door lichtelijk agressief heen en weer te rennen. Een saillant detail is het feit dat deze zwartharige primaat een rugzak droeg, ‘Freek Vonk dinoplaatjes’ rondslingerde en zelfs de hoed van Freek op had. En dat terwijl we Freek niet lang daarvoor nog aan de telefoon hebben gehad. Hoe zou dit in nou werkelijk in elkaar steken?
Zou Freek een primeur willen hebben bij Jinek op zondag, door te stellen dat hij de bonobo heeft gevonden? Of zouden de welpen binnenkort bij deze presentatrice op de bank zitten omdat ze Freek hebben ontmaskerd als zijnde de Twellosche bonobo? Heel apart.. We besluiten binnenkort een val op te zetten om de aap te vangen en de waarbij boven de apenrots te krijgen.
Het was nu tijd voor het volgende onderdeel van het programma, een onderdeel waar velen al dagen naar verlangen, we gaan naar het Zwembad!
Gelukkig is er in de buurt van het gebouw een mooi tropisch zwembad te vinden, dat van alle gemakken is voorzien. Zo is er een groot deel overdekt, maar is er ook een groot buitenbad, springkussen en zijn er allerhande glijbanen. De welpen vermaakten zich er kostelijk en na een paar uur vertrokken we moe en met chloor voldaan terug naar de Jungle, al waar Drintel en Hathi een enorme berg pannenkoeken voor ons hadden gebakken. Normaal gesproken is dit hét eetfestijn van het zomerkamp, dit jaar vielen de scores enigszins tegen, maar dat mocht de pret niet drukken.
Na het opruimen en afwassen werd er vrij gespeeld en door enkele een potje voetbal gedaan.
Als avondactiviteit hebben we in de zinderende avondlucht een ouderwets potje, door enkele welpen zélf gemaakte, levend stratego gedaan in het bos om de hoek.
Toen de oogjes toch echt kleiner leken te worden en de wedstrijdspanning hier en daar ontvlamde, leek het tijd om terug te keren richting de blokhut. Hier was door enkele leiding een heerlijk kampvuur voorbereid, waarbij werd genoten van koekjes en chocolademelk. Daarnaast was er een spannend verhaal over het WK kopiëren door Oe.
Tegen een uur of tien was er op de spanningsboog geen pijl meer te trekken en was het tijd om lekker te gaan slapen. De laatste avond van het zomerkamp en tevens de laatste avond van sommige kinderen bij de welpen zat erop!
Morgen de laatste dag, de dag met een superleuk uitje, de dag van de ontknoping, de dag van het tas inpakken en het zoeken naar je verdwenen sokken, de dag van het matjes laten oprollen door je leiding en de dag van frietjes op tafel. Maar natuurlijk vooral de dag van het naar huis toe gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *