Donderdag 20 juli: Het magische zwaard…

De Welpen lijken serieus moe: opnieuw liggen de Welpen lang te slapen. Tijdens het ontbijt schuift Merlijn de Tovenaar aan. Hij is tijdens het aqua-joggen de kaart verloren waar op staat waar het magische zwaard staat! Stomme fout! De Welpen willen wel naar het zwembad om hier naar de spreuk te zoeken!
Na het ontbijt en corvee gaan de Welpen mee naar Haaksbergen. Een erg leuk zwembad met een glijbaan, golfslagbad, drijvende stormbaan etc. Natuurlijk is er ook het nodige gooi en smijtwerk met Welpen die de leiding proberen onder water te krijgen! De Welpen hebben haast geen tijd van eten en weten van geen ophouden in de glijbaan. Met de hulp van de leiding zijn er de nodige opstoppingen met massa’s water ten gevolge en veel gegil en gekrijs. Ook de minder ervaren zwemmers vermaken zich prima in dit zwembad. Tijdens het zwemmen vinden de Welpen allemaal delen van een soort schatkaart: dit moet van Merlijn zijn! Na de nodige uurtjes gaan we weer naar huis. Een aantal Welpen liggen op de terugweg al in de auto te slapen. Op het gebouw is er gelukkig tijd genoeg om even bij te komen of lekker te spelen.
’s-Avonds is er een gezellig barbecue. Er komt een afvaardiging van het bestuur langs om een vorkje mee te prikken. De kookstaf heeft zich flink uitgesloofd en zelf sateetjes gemaakt, hamburgers etc. Lekker vers spul allemaal. We sluiten af met een lekkere zoete marshmallow van Marlot.
Na het eten is het tijd voor een potje water-spons-vuur. Even de energie kwijt!
Op een gegeven moment komt Arthur aanlopen. De Welpen laten de kaart aan hem zien. Ze verzamelen de toverspreuk, dennenappels en het wat vreemde Knaagdieren. De Welpen volgen het spoor op de kaart en komen uiteindelijk bij het magische zwaard in de steen. Het is een bijzondere locatie in het bos. Arthur en Merlijn zijn door het dolle heen! Nu moet het goed komen! Merlijn en Arthur brengen alles in gereedheid: ze leggen de dennenappels in een cirkel om de steen. Ze zetten het knaagdier met de neus naar het zwaard. Dan komt de spreuk tevoorschijn! Arthur heeft het zwaard al in de hand. Helaas… het zwaard komt niet los uit de steen. Dan komt Edward aan! Hij lacht Arthur en Merlijn keihard uit, een grote grap dit toneelstuk. Merlijn laat zich niet van zijn stuk brengen en verzoekt de Welpen mee te helpen om de spreuk nog een keer te herhalen… Er komt beweging in het zwaard en Arthur trekt hem er in een vloeiende beweging uit!! Arthur bedenkt zich geen seconde en rent achter Edward aan: weg met die vent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *